MOLWOL kussen

Bij FIKA coaching slapen we op… schapen(wol). Wij kozen voor een MOLWOL kussen, een uniek kwalitatief en warmte regulerend Kemp kussen. Lekker warm in de winter, verkoelend in de zomer. Naast heerlijk, slapen wij ook eerlijk, op een 100% Kempisch product. Na het lezen van een artikel, konden we ons meteen vinden in het principe van het MOLWOL kussen en besloten we onze schouders te zetten onder dit product. Het kussen is in voorraad en dus meteen mee te nemen.

De Kempense heideschapen van Kemp VZW worden ingezet om kwetsbare landschappen te beheren. Onder begeleiding van een herder begrazen de kuddes o.a. natuurgebieden. Elk jaar in juni worden de schapen geschoren. De wol wordt gewassen en de bolletjes worden door een maatwerkbedrijf dat de kussenslopen maakt, gevuld en verpakt. Aan elk kussen wordt een bijvulzakje met extra wol toegevoegd zodat de eigenaar van het kussen het dikker of dunner kan maken, naar eigen voorkeur.

Wol is veerkrachtig, waardoor het kussen mooi zijn vorm behoudt. ‘s Nachts neemt het vocht op en overdag geeft het dit weer af terwijl het droogt. Een MOLWOL kussen kost 75€ en Kemp vzw is volledig transparant over de winstmarges van de kussens. Je kan ze terugvinden op hun site.

Kemp vzw bouwt ook mee aan een inclusieve samenleving. Met passie voor ambacht én met liefde voor mens en natuur willen zij de wereld een beetje mooier maken. Dat begint bij een gezonde nachtrust. Per verkocht kussen plant Kemp vzw een boom. En FIKA coaching springt graag mee op die kar door ook een deel van de marge terug te investeren in meer groen.

Interesse in een kussen om te koesteren? Laat je horen!

– Beschikbaar zolang de voorraad graast –

Foto’s: Line Broeckx & Marie Dreezen voor Kemp vzw